به گزارش مشرق، هفته جاری و همزمان با اظهارات برخی مقامات عربی درباره حصول توافق بین قطر و عربستان سعودی برای پایان دادن به اختلافات، روزنامه کویتی «الرأی» به نقل از یک منبع دیپلماتیک نوشت: «آشتی اعضای شورای همکاری خلیج (فارس) در اجلاس این شورا که ماه جاری میلادی در بحرین برگزار میشود، محقق و طومار اختلافات پیچیده خواهد شد».
بیشتر بخوانید:
مشاور سابق بن زاید: آشتی با قطر در کار نیست
روزنامه لبنانی «الاخبار» در گزارشی در این باره نوشت، به موازات میانجیگری کویت و فشار آمریکا برای پایان دادن به تحریم قطر و اختلافات کشورهای حاشیه خلیج فارس، یک حرکت غیرعادی از سوی سعودیها در راستای تبلیغ این موضوع که دستیابی به آشتی ممکن شده است، دیده میشود. ریاض از این آشتی خوشحال میشود زیرا مانند متحدش آمریکا فکر میکند اگر اتحاد میان کشورهای حوزه خلیج فارس شکل بگیرد و رژیم اسرائیل نیز به آن بپیوندد جبههای واحد در مقابله با ایران شکل گرفته که سدی محکم در برابر هر اقدام مخالف با سیاست فشار حداکثری است. عربستان سعودی در ارائه مطالبات خود جسورتر و صریحتر شده و مانند مطالبه جدید آلمان گفته است، توافقی جدید در خصوص برجام وجود نخواهد داشت اگر شامل مسأله موشکی نشود.
بیشتر بخوانید:
دیدار ۲ مقام وزارت خارجه آمریکا با وزیر خارجه عربستان سعودی در ریاض
در ادامه این گزارش آمده، امارات و مصر در قبال تحولات مربوط به آشتی سکوت اختیار کردهاند و به نظر میرسد علیرغم آنکه عربستان سعودی گفته متحدان نیز در حل این بحران در یک صف هستند ریاض به تنهایی در تلاش برای حل اختلافات است. تلاش برای خلاص شدن از این بار، مطابق با فشارهای دولت آمریکاست که میخواهد کشورهای حوزه خلیج فارس را برای مقابله با سیاستهای دولت جدید آمریکا بویژه در تعامل با ایران متحد کند.
این روزنامه لبنانی افزود، در همین ارتباط «دیوید شنکر» معاون وزیر خارجه آمریکا با «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه سعودی در ریاض دیدار کرد و فرحان در این دیدار تأکید کرد که آشتی نزدیک است. بن فرحان هفته جاری در نشست منامه نیز گفته بود که به لطف وساطت کویت و حمایت «دولت ترامپ» رئیسجمهور آمریکا حل اختلافات با قطر نزدیک است.
«محمد بن عبدالرحمن» وزیر خارجه قطر هم نشست منامه اعلام کرد، وحدت کشورهای حاشیه خلیج فارس برای امنیت منطقه بسیار مهم است، این بحران دلیلی ندارد و باید بر اساس احترام متقابل تمام شود.
الاخبار سپس نوشت، از دیدگاه ریاض همه اینها منجر به افزایش فشار بر ایران میشود، عربستان سعودی میترسد که دولت آینده آمریکا سیاست مماشات را در قبال تهران در پیش بگیرد. در همین ارتباط بنفرحان در گفتوگو با فرانسپرس مدعی شد هر تغییری در توافق هستهای جدید در دولت آینده آمریکا باید با مشورت کشورهای حاشیه خلیج فارس انجام شود.